All jobs in English

All jobs in Dutch

  • Title
  • List 2
  • List 2
  • Title
  • List 3
  • List 3
  • Title
  • List 4
  • List 4
Onze nieuwe website is live! Wat verandert er voor jou?

10 oktober 2017: vertraging in ontvangst AcademicTransfer e-mails. Heb je van je sollicitatie nog geen kopie ontvangen? Lees meer.

Heb je het al gezien? Op verzoek van onze bezoekers vind je nu extra informatie bij onze vacatures of een zoekopdracht. En je kunt de resultaten makkelijk filteren met het nieuwe menu aan de linkerkant. Benieuwd? Verken deze nieuwe features nu!

Fijne feestdagen!

11-4-2018: website vanochtend tijdelijk offline
lees meer
...
Vanochtend 11 april 2018 rond 10:30 uur gaat onze nieuwe website online! Dit kan betekenen dat de website tijdelijk niet beschikbaar is rond dit tijdstip.

Wij adviseren je om tussen 10:00 en 11:00 uur niet te solliciteren op vacatures via onze website.

Onze excuses voor het ongemak!

Over Centrum Wiskunde en Informatica (CWI)

CWI is sinds 1946 het nationale onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica en is gevestigd op het Science Park Amsterdam. Het instituut heeft een sterke internationale positie en staat bekend om de hoge kwaliteit van zijn onderzoek. De kracht van het CWI ligt in de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe ideeën die bruikbaar zijn in andere wetenschapsgebieden, de maatschappij en handel en industrie in het bijzonder. Onderzoek van het CWI wordt onder meer toegepast in betaalsystemen, cryptografie, telecommunicatie, openbaar vervoer, slimme energienetwerken en meteorologie. CWI maakt deel uit van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Een internationaal netwerk
Met 60 vaste onderzoekers, 44 postdocs en 58 promovendi is het CWI een compact instituut. Het vormt een zwaartepunt in het Europese wiskunde en informatica-onderzoek. Een groot deel van dit onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van nationale of internationale programma's. CWI onderhoudt uitstekende relaties met de industrie en de academische wereld, in binnen- en buitenland. Meer dan de helft van de vaste onderzoekers heeft een band met een universiteit als deeltijd-hoogleraar. Het onderzoeksnetwerk versterkt CWI's positie en werkt als een magneet op wetenschappelijk talent. De postdocs en promovendi komen uit meer dan 33 landen.

Om trots op te zijn
CWI stond aan de wieg van internet in Europa en registreerde een van de eerste landendomeinnamen ‘.nl’. CWI hielp bij de ontwikkeling van de vleugel van de Fokker Friendship en de populaire programmeertaal Python, onder meer gebruikt door Google, werd op het CWI ontwikkeld. CWI verbeterde ook de treinenloop van de Nederlandse Spoorwegen door combinatorische algoritmiek toe te passen. Recente hoogtepunten zijn het breken van het MD5 internet-beveiligingssysteem en onderzoek naar smart grids voor onze toekomstige energievoorziening. Meer informatie over het CWI: www.cwi.nl.

Werken bij het CWI

A fundamental difference; CWI (Centrum Wiskunde en Informatica) gepresenteerd door jonge onderzoekers. Meer informatie over werken bij het CWI: www.cwi.nl/workingatCWI.

Login met LinkedIn om je connecties te zien met:

Centrum Wiskunde en Informatica (CWI)