All jobs in English

All jobs in Dutch

 • Title
 • List 2
 • List 2
 • Title
 • List 3
 • List 3
 • Title
 • List 4
 • List 4
Onze nieuwe website is live! Wat verandert er voor jou?

10 oktober 2017: vertraging in ontvangst AcademicTransfer e-mails. Heb je van je sollicitatie nog geen kopie ontvangen? Lees meer.

Heb je het al gezien? Op verzoek van onze bezoekers vind je nu extra informatie bij onze vacatures of een zoekopdracht. En je kunt de resultaten makkelijk filteren met het nieuwe menu aan de linkerkant. Benieuwd? Verken deze nieuwe features nu!

Fijne feestdagen!

11-4-2018: website vanochtend tijdelijk offline
lees meer
...
Vanochtend 11 april 2018 rond 10:30 uur gaat onze nieuwe website online! Dit kan betekenen dat de website tijdelijk niet beschikbaar is rond dit tijdstip.

Wij adviseren je om tussen 10:00 en 11:00 uur niet te solliciteren op vacatures via onze website.

Onze excuses voor het ongemak!

Over DIFFER

Het Nederlands Instituut voor funderend energieonderzoek (DIFFER) werkt mee aan oplossingen voor het wereldwijde energievraagstuk: hoe gaan we op grote schaal duurzame energie opwekken en opslaan?

Bij DIFFER doen wetenschappers en technici samen energieonderzoek naar het opwekken van duurzame energie door kernfusie en het opslaan van duurzame energie in de vorm van solar fuels.

DIFFER maakt deel uit van de wereldwijde samenwerking van wetenschappers en bedrijfsleven aan kernfusie; een schone, veilige en duurzame energiebron. Het doel is om de motor van de zon: het samensmelten van lichte atoomkernen, in te zetten als energiebron op aarde.

DIFFER richt is op twee cruciale elementen binnen het fusie-onderzoek:

 • Het ontwikkelen van theoretische modellen, meetinstrumenten en geavanceerde controlesystemen om de turbulentie in het fusieplasma van de testreactor ITER te beheersen
 • Het onderzoeken van de interactie tussen wandmaterialen en het plasma in het plasma-experiment Magnum-PSI

Zonne- en windenergie kennen een grillig aanbod. Afhankelijk van de windsnelheid en de hoeveelheid zon wisselt het elektriciteitsaanbod. Om een tijdelijk overschot aan elektriciteit te kunnen opslaan, zijn zonnebrandstoffen een mogelijkheid. Dit zijn brandstoffen die rechtstreeks en zonder uitstoot van broeikasgassen worden gemaakt uit zon of wind.

Geschiedenis
Het instituut werd in 1959 gesticht onder de naam FOM-instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen. In 2012 is de missie verbreed naar funderend energieonderzoek: Science for Future Energy. In 2015 verhuist DIFFER naar het Science Park van de Technische Universiteit Eindhoven waar een nieuw laboratorium wordt gebouwd. DIFFER wil een nationaal faciliterende rol gaan vervullen in het funderend energieonderzoek.

DIFFER is een instituut van de Stichting Nederlandse Wetenschappelijk Onderzoek Instituten (NWO-I) en maakt deel uit van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Login met LinkedIn om je connecties te zien met:

DIFFER