All jobs in English

All jobs in Dutch

  • Title
  • List 2
  • List 2
  • Title
  • List 3
  • List 3
  • Title
  • List 4
  • List 4
Onze nieuwe website is live! Wat verandert er voor jou?

10 oktober 2017: vertraging in ontvangst AcademicTransfer e-mails. Heb je van je sollicitatie nog geen kopie ontvangen? Lees meer.

Heb je het al gezien? Op verzoek van onze bezoekers vind je nu extra informatie bij onze vacatures of een zoekopdracht. En je kunt de resultaten makkelijk filteren met het nieuwe menu aan de linkerkant. Benieuwd? Verken deze nieuwe features nu!

Fijne feestdagen!

11-4-2018: website vanochtend tijdelijk offline
lees meer
...
Vanochtend 11 april 2018 rond 10:30 uur gaat onze nieuwe website online! Dit kan betekenen dat de website tijdelijk niet beschikbaar is rond dit tijdstip.

Wij adviseren je om tussen 10:00 en 11:00 uur niet te solliciteren op vacatures via onze website.

Onze excuses voor het ongemak!

Over SRON Netherlands Institute for Space Research

SRON Netherlands Institute for Space Research, is het Nederlandse expertise-instituut voor onderzoek vanuit de ruimte. Door middel van grensverleggend onderzoek wil SRON de kennis van de astrofysica, de aarde en (exo)planeten vergroten en ook uitdragen.

Naast astrofysisch-, aardgericht- en (exo)planeetonderzoek, ontwikkelt SRON nieuwe technologieën voor satellietinstrumenten, zoals gevoelige sensoren voor röntgen- en infraroodstraling. SRON-technologie heeft ook maatschappelijke toepassingen in bijvoorbeeld de gezondheidszorg en bij het bewaken van voedselkwaliteit.

Ruimte-instrumenten
SRON ontwikkelt onder andere spectrometers met een grote gevoeligheid in een bepaald golflengtegebied, en uitlees- en regelelektronica voor internationale ruimtemissies. Door de ruimte-instrumenten van SRON kunnen we steeds dieper in het heelal kijken. Dat levert kennis op over de evolutie van het heelal, sterrenstelsels, sterren, planeten en zwarte gaten. Vanuit de ruimte kunnen ook de processen in de aardatmosfeer bekeken worden, zoals luchtverontreiniging en klimaatverandering.

Geschiedenis
In 1961 al werd een van de voorlopers van SRON opgericht: het Utrechts Laboratorium voor Ruimteonderzoek (LRO). Het huidige SRON ontstond in 1983. Vanaf 2005 draagt het instituut de huidige naam: SRON Netherlands Institute for Space Research.

Login met LinkedIn om je connecties te zien met:

SRON