All jobs in English

All jobs in Dutch

  • Title
  • List 2
  • List 2
  • Title
  • List 3
  • List 3
  • Title
  • List 4
  • List 4
Onze nieuwe website is live! Wat verandert er voor jou?

10 oktober 2017: vertraging in ontvangst AcademicTransfer e-mails. Heb je van je sollicitatie nog geen kopie ontvangen? Lees meer.

Heb je het al gezien? Op verzoek van onze bezoekers vind je nu extra informatie bij onze vacatures of een zoekopdracht. En je kunt de resultaten makkelijk filteren met het nieuwe menu aan de linkerkant. Benieuwd? Verken deze nieuwe features nu!

Fijne feestdagen!

11-4-2018: website vanochtend tijdelijk offline
lees meer
...
Vanochtend 11 april 2018 rond 10:30 uur gaat onze nieuwe website online! Dit kan betekenen dat de website tijdelijk niet beschikbaar is rond dit tijdstip.

Wij adviseren je om tussen 10:00 en 11:00 uur niet te solliciteren op vacatures via onze website.

Onze excuses voor het ongemak!

Just You Coaching

JYC richt zich op loopbaancoaching voor (jonge) onderzoekers en academici/Hbo’ers. Zij kunnen er terecht met hun loopbaanvragen. Bijvoorbeeld om een stap verder te komen in hun onderzoek, of om zichzelf beter neer te zetten of wellicht om een loopbaankeuze te maken.

De coachpraktijk is gericht op wetenschappers die werkzaam zijn binnen een universiteit, een medisch centrum of onderzoeksinstelling. Maar zeker ook op wetenschappers werkzaam in het bedrijfsleven of bij de overheid. Daarnaast richt JYC zich ook op academici en HBO-ers die op zoek naar antwoorden op hun loopbaanvragen.

De coachee staat centraal

Bij Just You coaching staat de coachee centraal: Talenten, vaardigheden en kennis. Samen wordt bekeken welke mogelijkheden en kansen er zijn. Mogelijkheden binnen de huidige baan en organisatie, bijvoorbeeld van je onderzoek, maar ook loopbaankansen buiten de organisatie. Vragen als: wat wil je doen, waar wil je zijn over 5 jaar? Vragen over talenten, over motivatie, over sterke kanten en hoe je die kunt inzetten. Maar ook over onzekerheid over je onderzoek of je toekomst. Deze vragen en natuurlijk nog vele andere kunnen onderwerp zijn van een coachtraject. Uitgangspunt is dat de coachee met zijn of haar vraagstuk centraal staat. Meer informatie over de aanpak, doelgroep, ervaring en gegevens van Just You Coaching is te vinden op de website: www.justyoucoaching.nl.

Coachingstrajecten voor medewerkers: benut kennis en talent!

Een promotietraject, een langdurig onderzoek, project, lesgeven of leidinggeven kan op momenten lastig zijn. Bijvoorbeeld als het onderzoek niet loopt, of uitloopt, of samenwerking met collega’s of leidinggevenden niet gaat. Ook kan de motivatie even weg zijn, of kunnen er andere redenen zijn waarom werkzaamheden of een onderzoek stagneert. Loopbaancoaching kan bij dergelijke vraagstukken helpen om weer richting te geven. Samen wordt op zoek gegaan naar de kern van het talent en hulpmiddelen gegeven om deze het beste in te zetten.

Het benutten van kennis, kennisvalorisatie, is belangrijk voor werkgevers: kennisinstellingen, profit-en non-profit organisaties. Hoog opgeleide werknemers spelen hier een belangrijke rol in: zij zijn de ambassadeurs van de kennissamenleving. Als universiteit is het mede daarom belangrijk dat studenten goed afstuderen en promovendi snel en goed promoveren. Vervolgens is het belangrijk dat zij goed terecht komen. Loopbaancoaching kan hierbij helpen door mensen bewust te maken van hun talenten en vaardigheden; door bijvoorbeeld onderzoekers te helpen hun kennis en vaardigheden goed neer te zetten. Indien u werkgever bent en meer informatie zoekt over coachtrajecten dan kunt u terecht op de website van Just You Coaching: www.justyoucoaching.nl.

Iris Huisman

Iris Huisman is loopbaancoach en eigenaar van Just You Coaching. Haar ervaring ligt bij talentbeleid gericht op promovendi en postdocs, jonge onderzoekers. Deze ervaring heeft zij opgedaan als programmaleider Jong Talent bij de branchevereniging van de universiteiten. Op haar website schrijft ze hier het volgende over:

"Ik geloof dat er veel kansen liggen voor onderzoekers: Kansen om hun talent binnen en buiten hun organisatie volledig te benutten. Er is enorm veel talent dat ook in onverwachte omgevingen verrassend kan worden ingezet. Ik heb gezien dat jonge wetenschappers zich vaak niet bewust zijn van hun mogelijkheden. Het is lastig om te weten wat je talent waard is, binnen, maar ook buiten je organisatie."

Naast coachtrajecten met onderzoekers, coacht Iris tevens academici en Hbo’ers met loopbaanvragen.

 

Stel een loopbaan coachingsvraag aan Iris via het e-mailformulier.