All jobs in English

All jobs in Dutch

  • Title
  • List 2
  • List 2
  • Title
  • List 3
  • List 3
  • Title
  • List 4
  • List 4
Onze nieuwe website is live! Wat verandert er voor jou?

10 oktober 2017: vertraging in ontvangst AcademicTransfer e-mails. Heb je van je sollicitatie nog geen kopie ontvangen? Lees meer.

Heb je het al gezien? Op verzoek van onze bezoekers vind je nu extra informatie bij onze vacatures of een zoekopdracht. En je kunt de resultaten makkelijk filteren met het nieuwe menu aan de linkerkant. Benieuwd? Verken deze nieuwe features nu!

Fijne feestdagen!

11-4-2018: website vanochtend tijdelijk offline
lees meer
...
Vanochtend 11 april 2018 rond 10:30 uur gaat onze nieuwe website online! Dit kan betekenen dat de website tijdelijk niet beschikbaar is rond dit tijdstip.

Wij adviseren je om tussen 10:00 en 11:00 uur niet te solliciteren op vacatures via onze website.

Onze excuses voor het ongemak!

Over AcademicTransfer

Sinds 1997 publiceert AcademicTransfer alle wetenschappelijke vacatures van de non-profit onderzoeksinstellingen, universiteiten en universitair medische centra in Nederland. De laatste jaren wordt dit complete aanbod aangevuld met vacatures uit het bedrijfsleven waar men ook naarstig op zoek is naar onderzoekstalent.

Belangrijkste doel is het bieden van het complete aanbod van promotieplaatsen, onderzoeks- en postdoc posities, assistent-, associate en full professors.
De website is meertalig alhoewel AcademicTransfer voornamelijk onderzoeksvacatures in Nederland ontsluit. Alle vacatures waar nadrukkelijk in het buitenland voor wordt geworven worden ook in het Engels aangeboden. Dit wordt door de bezoekers zeer op prijs gesteld en beloond met 40 % buitenlandse bezoekers van de maandelijkse 190.000.

Oorspronkelijk is AcademicTransfer opgericht als initiatief van de volgende drie Nederlandse organisaties:

AcademicTransfer your next step in excellence

Gebruik van AcademicTransfer is voor de (be)zoeker gratis en registratie is niet verplicht. De inhoud staat zoveel mogelijk voorop en het zoeken en vinden van vacatures centraal. Op de startpagina is dat vormgegeven via een centrale zoekfunctie en de presentatie van de tien meest recente vacatures. Daarnaast worden nieuwswaardige of bijzondere vacatures uitgelicht.
Klaar voor jouw volgende stap? AcademicTransfer ondersteunt je bij het opbouwen van je wetenschappelijke carrière.

Vind relevante vacatures

Start met zoeken door te bladeren in alle vacatures, zoeken op trefwoord of via het overzicht van werkgevers.
Zoekresultaten kunnen worden verfijnd met extra criteria zoals wetenschappelijke discipline en/of functietype.

Voldoet de zoekopdracht eenmaal aan je persoonlijke voorkeur sla deze dan op als e-mailattendering. Eenvoudiger kan bijna niet: je wordt daarmee automatisch op de hoogte gesteld van nieuwe vacatures die aan de ingestelde criteria voldoen.

Solliciteren op vacatures

Solliciteren op vacatures is ook zonder registratie mogelijk. Registreren op AcademicTransfer biedt echter aanvullende voordelen. Je kunt bijvoorbeeld solliciteren op basis van het gebruikersprofiel. Aan je profiel kun je een CV toevoegen, kiezen voor geen, gedeeltelijke of gehele toegang van je profiel voor werkgevers en eventueel kun je het met een sollicitatie meesturen. Geregistreerde en ingelogde bezoekers van AcademicTransfer kunnen bij een sollicitatie tot vijf bijlagen toevoegen. Op basis van het profiel is het mogelijk om passende vacatures te ontdekken.

Meer weten over werkgevers?

Naast vacature informatie bieden de meeste werkgevers aanvullende informatie opgenomen. Klik op het logo dat bij vacatures wordt gepresenteerd of raadpleeg het werkgevers overzicht. Deze informatie loopt uiteen van informatie over de sollicitatieprocedure, tenure tracks, PhD programma's, veelgestelde sollicitatievragen tot contactgegevens.

Coming to The Netherlands

In het Engelstalige deel van AcademicTransfer zijn veel verwijzingen opgenomen naar informatie die specifiek interessant is voor buitenlanders die naar Nederland willen komen. Denk aan informatie over visa, huisvesting, do's & dont's, belastingen, sociale zekerheid en verzekeringen. Deze sectie wordt mede vormgegeven door Euraxess.nl, de Europese partner in Nederland van AcademicTransfer.

Verbreed je horizon

Mocht je je blik willen verbreden buiten Nederland, ook dan kan dat via AcademicTransfer. Sinds 2008 is AcademicTransfer eigenaar van Career|edu, een van oorsprong Amerikaans job board voor wetenschappers, dat actief is in 38 landen. Ook is AcademicTransfer 'hofleverancier' van het vacatureaanbod uit Nederland voor het Europese initiatief Euraxess. Via de Europese Euraxess site krijg je een overzicht van alle research banen in Europa.

Altijd en overal op de hoogte

Altijd en overal op de hoogte van nieuwe vacatures op AcademicTransfer en Career|edu?
De AcademicTransfer app biedt het actuele overzicht van Nederlands- en Engelstalige vacatures van AcademicTransfer en Career|edu op je mobiel.

Vacature plaatsen op AcademicTransfer?

Ervaar de kracht en voordelen van ons platform en plaats een vacature op AcademicTransfer en/of Career|edu.

AcademicTransfer partners

AcademicTransfer werkt samen met partners zoals NRC, Euraxess en een loopbaancoach. Lees meer over deze en andere partners.